View Full Version : Myd³o w p³ynie czy w kostce?
Sandunundaw
27-08-2008, 10:15
Które myd³a wolicie drogie mamy do pielêgnacji swoich pociech? W p³ynie czy w kostce?
misio100
06-10-2008, 10:54
ja dopiero czekam na maluszka ale sama u¿ywam w p³ynie wiêc dla niego te¿ bêdê takie nabywaæ :)
Jak Julek by³ ma³y do u¿ywa³am p³ynu do
k±pieli, ³atwiej mi by³o go wyk±paæ, nie musia³am
siêgaæ po myde³ko by go namydliæ. Zreszt± i tak
by³am bardzo zestresowana pierwszymi kapielami.
Ale teraz kiedy ju¿ jest du¿y i uwielbia ró¿ne akrobacje
robiæ w wanience to ju¿ u¿ywamy myd³a w kostce, a to
dlatego, ¿e trzymaj±c go nie jest ¶liski (co powoduj±
ró¿ne p³yny do wody). Jest nam po prostu wygodniej,
no i bezpieczniej dla synka ;)
My uzywamy w plynie. Jakos wygodniej ;) A w kostce uzywam do podmycia pupy, jak sie mocno ... w ciagu dnia :P Wtedy pod kran pupcia idzie a Kuba czeka az calego sie go zamoczy :D
wwwXfasadXeu
08-10-2008, 10:17
Ja w kostce - Bobas. U nas sprawdzone, nie powoduje podra¿nieñ. Lubiê te¿ te w p³ynie, ale wiêkszo¶æ z nich jest silnie zapachowa, czasem nawet a¿ dra¿ni±ca.
Jak synek by³ maly uzywalismy mydelka J&J Bed time. A jak jzu sam siedzial i kapal sie w duzej wannie to zaczelismy uzywac plynu do kapieli i mycia glowy Bambi a teraz Bobini.
W p³ynie...tylko do pupy w kostce i to szarego!
majajula
19-10-2008, 08:03
my na pocz±tku (pierwsze 2 tygodnie) nive z owsem
potem J&J top-to-toe, ale potem okazalo szie ¿e mamy problem z sucha skór± wiêc teraz tylko kremowy ¿el emolium
my u¿ywamy w myd³a w p³ynie Hipp. Mo¿na nim takze myæ wlosy. Jest ³agodny, nie szczypie w oczy i delikatnie pachnie.Polecam
Zdecydowanie w p³ynie! D³ugo u¿ywa³am Nivea, a teraz Hipp. wygodne, nie szczypia w oczy, wydajne....same +
anitawawa
24-10-2008, 10:36
My mamy such± skórê wiêc zdecydowanie kostka odpada! U¿ywamy kremowego ¿elu do mycia (Emolium). Polecam :)
mama_pati
24-10-2008, 12:23
My u¿ywali¶my w p³ynie, ale teraz zaczynamy w kostce, ¿eby siê córeczka tym myd³em w k±pieli mog³a bawiæ i przez zabawê uczyæ siê myæ. Ona uwielbia ³apaæ myd³ko które siê jej wy¶lizguje :)
pinklady
29-10-2008, 15:39
Po³o¿ne w szkole rodzenia radz± w p³ynie. U¿ywam myd³a w p³ynie chicco, rewelacyjnie pachnie a jaka skórka miêciutka!
Ja u¿ywam myd³a w kostce. Najlepsze to te nat³uszczaj±ce jak np. Oillan czy Oilatum.
CherryLady6
29-10-2008, 20:01
w p³ynie, bo bardziej higieniczne