|
||
|
| ||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Ciąża i Zdrowie Problemy i radości stanu błogosławionego |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Może ktoś się boryka z takim problemem.
Co jeść oprócz bananów, sałaty i wątróbki cielęcej?? A wydawało mi się, że się dobrze odżywiam ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
buraki, barszcz czerwony - jesli masz anemię
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Jeszcze nie ma 100% pewności. Ale przepisał mi żelazo i kazał zadbać o dietę bogatą w żelazo. Mam jeszcze badana do zrobienia, aby wykluczyć pomyłkę...
|
|
|
|||
|
|||
|
Watrobka w duzych il jest szkodliwa.
Jedz owoce suszone, drob, soje, mieso wolowe i ryby.Mozesz tez jesc kaszki dl adzieci bogate w zelazo lub np platki do mleka. Pamietaj jednak o jedzeniu dodatkowo cytrusow, lub piciu sokow z cytrosow, pomidorow - zakwaszanie warunkuje prawidlowe wchlanianie zelaza.Herbata hamuje to wchlanianie wiec ogranicz jak mozesz. Ja mialam anemie jednak dieta nic nie pomogla - musialam brac tabletki.To nie tak ze zle sie odzywiasz - ale dziecko duzo "wyciaga" stad zwiekszone zapotrzebowanie. Ostatnio edytowane przez Goplana : 30-12-2008 o 17:56. |
|
|
||||
|
||||
|
Mi zawsze hematolog i onkolog mowili zebym jadla szpinak (nie jadlam bo nie lubie) faktycznie pomaga, po za tym napewno buraczki i krwiste mieso, ale to wszystko przewaznie wpsomaga dzialanie lekow na anemie.
|
|
|
|||
|
|||
|
A mnie uczono ze szpinak pomaga w anemii to mit. Fakt jest bogaty w zelazo jednak trzebaby go jesc bardzo duze ilosci by mozna zauwazyc poprawe.
Lola a Ty jestes w ciazy ? Ostatnio edytowane przez Goplana : 30-12-2008 o 18:21. |
|
|
|||
|
|||
|
Dokładnie szpinak ma śladowe ilości żelaza.
Goplana tak, Lola jest w ciąży, więc jest pod opieką lekarza, na pewno coś przepisze. jak byłam w ciąży kazano mi jeść czerwone mięso, buraki, wątrobę (ale nie często) Lola banany mają bardzo dużo potasu, żelaza prawie w ogóle. No chyba, że je jesz ze wzgl na wit C
|
||||
|
||||
|
Owszem w ciąży
Mam termin na 4 lipca.Przejrzałam już zasoby wiedzy w necie, o szpinaku to wiedziałam, że bujda. Cieszą mnie w tej diecie różnego rodzaju orzechy Jeszcze nie piłam soku z buraków, może będzie zjadliwy Natka z pietruszki, kapusta włoska a do tego spore ilości cytrusów, chyba nie będzie źle.Mam tylko awersję do tabletek, ale może dietka wystarczy. Za kilka dni morfologia... |
|
|
|||
|
|||
|
Sok z buraków z jabłkiem jest bardzo dobry, także jak sam nie będzie Ci smakował to polecam z jabłuszkiem.
|
|
|
|||
|
|||
|
szpinak ma sladowe ilości. pomylili się w przeciku jeśli chodzi o zawartość żelaza
![]() |