|
||
|
| ||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Poród Tu dowiesz się wszystkiego co trzeba wiedzieć o porodzie. Włącz się do dyskusji! |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Jestem ciekawa ile trwał wasz poród
![]() mój 9 h i 32 min ![]() nie wiem czy to dużo czy mało jak na pierwszy poród.... |
|
|
|||
|
|||
|
ale mało
a to pierwsze dziecko? poród naturalny? |
|
|
||||
|
||||
|
Mój poród trwał 10 godzin. Myślę, że to nie jest długo jak na pierwszy raz
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Mój poród trwał 10 minut, pierwszy i siłami natury
![]()
|
|||
|
|||
|
Ale chodzi o całą akcję porodową, czy urodzenie/wypchnięcie
dziecka ?? U mnie: -akacja porodowa - 4,5 godzny -urodzenie dziecka - 20 min również rodziłam pierwszy raz
|
||||
|
||||
|
ja miałam mały brzuszek bo tylko 9 kg przytyłam a syn urodził sie 4.160
i trwało to też króciutko![]()
|
||||
|
||||
|
Witam,Mój pierwszy poród trwał 12 godz.,za drugim razem miałam cesarkę,więc dosyć szybko.I teraz też wiem,że będzie cesarka
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Mój pierwszy poród też trwał 12 godzin :0 i zakonczyl sie cesarka, bo nie było w ogóle rozwarcia.. ciekawi mnie tylko po co tyle godzin mnie az trzymali;/?pozdrawiam Iza
|
||||
|
||||
|
mój pierwszy poród trwał około godziny nie wiem dokładnie bo bóle wyrwały mnie ze snu około 21 i zanim się spakowałam ( do terminu miałam jeszcze prawie miesiąc) i dojechałam do szpitala trochę to zajęłó
w kazdym bądź razie na izbie przyjęć zrobiła sie panika bo już było główke widać - mała ważyła 2615 - 36 tydzień ciąży drugi poród miałam wywoływany (10 dni po terminie) i też było szybko, o 8:20 podłączyli mnie do kroplówki po 20 minutach było już 6cm rozwarcia a o 10 po wszystkim a samo wypchnięcie to na jednym partym skurczu a córa ważyła 4220 |
|
|
|||
|
|||
|
majajula ooo matko i córko, to Ty stworzona do rodzenia
po prostu jesteś ![]() sayapoamore tyle trzymali mając nadzieję, że szyjka zacznie się jednak rozwierać. Ja miałam rozwarcie na 4 cm, pytam się ile to może jeszcze potrwać, a położne obecne na sali mówią, 'na tym etapie różnie 4-5 godzin' a tak naprawdę za 40 min było już po wszystkim. A też startowałam od 1 cm, po podłączeniu do kroplówki. U każdej inaczej to wygląda. Przykro mi, że się tak długo męczyłaś ![]()