|
||
|
| ||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Piękna i zadbana mama Jak w chwilach wolnych od macierzyńskich obowiązków zadbać o siebie? |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Od czasu kiedy zaszłam w ciążę mam wrażenie, że się zapuściłam, całkowicie nie przywiązuje wagi do swojego wyglądu... I to mój błąd. Bo jest coraz gorzej
. Mimo, że poprawiła mi się cera nie umiem tego wyeksponować. Być może jest już taki wątek, ale mam takiego dołka, że chciałaby zostać potraktowana indywidualnie... ![]() Więc jak zadbać o siebie od podstaw. Włosy, skóra, paznokcie, dobre samopoczucie... No wiecie... |
|
|
||||
|
||||
|
Wydaje mi się, że dbasz tak jak gdy nie byłaś w ciąży z tymże balsamu do ciała używasz takiego dla kobiet w ciąży.
Ale, że co .... ?? Nie chce Ci się czy jak ?? Aha jesli chodzi o paznokcie to jak będziesz już rozpoczynała 8-9 miesiąc to nie maluj paznokci, bo na porodówce nie możesz mieć pomalowanych, a w razie czego możesz nie zdążyć bądź zapomnieć zmyć. |
|
|
|||
|
|||
|
Carin przyznam szczerze, że ja też czasem tak miałam, że odnosiłam wrażenie siebie zaniedbanej, brzydkiej, nieatrakcyjnej, itd.itp, pewnie to przez te dodatkowe kilogramy a zupełnie niepotrzebnie..., ponieważ kobieta w ciąży zawsze będzie wyglądała pięknie i kwitnąco, wystarczy schludny ubiór, dobrany do tych kilogramów.
Przez całą ciążę chodziłam do pracy więc miałam też motywację by zadbać o swój wygląd: codziennie umyte, uczesane, ułożone włosy, makijaż, paznokcie (wtedy jeszcze "frencz" )teraz mam nieco słabsze paznokcie więc odpada ta wersja..., uśmiech i radość Carin rób to co sprawia Ci przyjemność i w czym czujesz się najlepiej! Uśmiechaj się bo nosisz pod sercem największe szczęście! a poza tym to po czym wnioskujesz, że się zapuściłaś? dół? to pewnie ta pogoda nastraja Cię pesymistycznie, chyba większość ludzi... |
|
|
||||
|
||||
|
tree
z tymi paznokciami racja - ja na porodówce wylądowałam ze śliwkowymi paznokciami u stóp hehe ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
a czemu nie mozna pomalowanych paznokci?
|
||||
|
||||
|
ja na porodwce mialam pomalowane paznokcie u stop i rak...dzien przed porodem tak mnie jakos natchnelo:-)I nikt nic nie mowil
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja tam teraz nie maluje paznokci jakimis kolorowymi lakierami, bo pazurki w ciazy bardzo szybko mi rosną i musialabym ciagle poprawiac, a ten zapach mnie to mdosci doprowadza... Tak machne sobie bezbarwną odzywką raz na tydzień.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nie wolno ze względów zdrowotnych (tak pisało u nas na porodówce)
A chodzi bardziej o cc a nie poród naturalny i przy każdej operacji gdzie podaje się znieczulenie taki jest warunek. Ponoć widzą od razu po płytce paznokcia czy wszystko gra. Aha zapomniałam dodać oczywiście nie chodzi mi tutaj o lakier bezbarwny czy taki spod którego tak czy siak paznokieć jest widoczny. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja akurat moge sie pochwalic bardzo zdrowa pytka paznokcia o slicznym rozowym kolorku i bez jakichkowiek plamek.
Jeny ja juz chce cieplo bo chyba faktycznie jakas chandra mnie dopada. |
|
|
||||
|
||||
|
właśnie wypiłam pierwszy raz od porodu pół butelki wina...
i chyba jestem pijana ![]() |