|
||
|
| ||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Pielęgnacja dziecka Jak dbacie o Wasze dzieci? |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Czy kąpiecie dzieci codziennie?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja nie, bo ta woda to jednak jest syfiasta i za bardzo wysusza skórę. Ale prysznic jak najbardziej codziennie. Super odświeża i nie ma kłoptów ze skórą.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja kąpię mniej więcej co drugi dzień. Głowa tak raz, czasem dwa razy w tygodniu do umycia.
|
|
|
||||
|
||||
|
A czy po kąpieli (nie prysznicu) nie swędzi was skóra? Ja czasami mam takie dni, że nie mogę sie opanować i niemalże drapie się do krwi, zwłaszcza nogi.
|
|
|
||||
|
||||
|
No, ale to od razu trzeba sie kremować, nie drapać i w takim razie raczej brać prysznic. Zobaczysz jaka ulga. A może idź do dermatologa, coś ci pomoże???
|
|
|
||||
|
||||
|
moją Aminkęto odpręża i wydaje mi się że wieczorem czeka na kąpiel, robi się nawet marudna..a gdy tylko jest w wodzie przykryta pieluszka, od razu jej lepiej, później jedzonko i kolo 9 dzieciaczek już śpi
(polecam szczególnie pieluszke, bobas się mniej boi)
|
||||
|
||||
|
ja od urodzenia kapie malucha codziennie on to uwielbia i wie ze kapiel a potem kolacyjka i do wyrka...
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Mój Karolciu tez codziennie się kąpie bo podobno dla niemowlęcia najlepsza jest rutyna dziecko czuje się bezpieczne jeżeli codziennie o tej samej poze robi się te same czynności.Najlepiej kąpiel,nasmarować balsamem johnsona laweda i kolacja i będzie spał jak susełek polecam
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Moje dziecko ma prawie 5 lat. Często gania na bosaka, więc stopy ma czarne, dlatego u nas kąpiel jest codziennie.
|
|
|
||||
|
||||
|
ja mam synka 6 miesiecy kapie go codziennie poniewaz to chwila relaksu i zabawy dla niego on uwielbia wode i wie ze po kapielca kaszka i lulu do rana (od 3 miesiaca przesypia mi cala noc
) a co doroslych to ja tez mam problemy ze skróra mam wrazenie jakby ta woda wysuszala skóre , bylam u dermatologa i powiedzial mi ze woda ma za duzo zelaza i polecil mi OILATUM do mycia - bardzo wydajny , super polecam klopot zniknal (niestety jest calkowicie bezzapachowy), pozdrawiam |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|